27 agosto 2005

¿Amor? Amor no...caprici.



I es altre cop nit fosca i tèrbola quan, com si d’una atracció inevitable es tractés, recau en els mateixos somnis, en les mateixes esperances que, ja veié un cop eren això, només somnis, i res més.

Impulsat per un sentiment d’angoixa que l’envaeix i el supera, no déu, i no pot, resistir-se a la temptació de tornar a caure en el mateix parany on ja ho fiu temps ençà, no molt llunyà, suficient per creure que no passaria més, atès que dels errors s’aprèn, i els creia desapareguts de sa vida.
Per desgràcia, aclucant els ulls, imaginant una altra forma que el dugués allà on desitjava, només negà una realitat que s’esforçava en perseguir-lo.

I en la nova matinada, de bellesa tan subtil que ni raig de lluna gosava sa presència, en un espai de temps indefinit, fruit d’hores mortes i sentiments perduts que afloraven dels seus amagatalls, revelant una pertorbadora presència, comprengué la immensitat d’una desgràcia que no podia ser anomenada.

Si en algun moment, abstret en reflexions que només l’entristien, s’omplí un mar de llàgrimes de cristall sota el seu rostre, fou més que un plor desconsolat, que mostrés la feblesa que sentia. Un apagat gemec, llançat al silenci de la nit, que expressés l’amargor d’un enteniment que no tenia paraules. Era la punta d’un iceberg en un gèlid oceà, el símbol d’una propera perdició.

Amb els ulls envermellits, car la impotència del moment li causava una angúnia penetrant, tornà a creure, més per necessitat, que l’escletxa de llum s’obria al fons del llarg passadís, i intentà fer unes passes sense saber on dirigir-les.

Sense possibilitat d’emergir, atacant des dins: per sempre més, la processó seguiria desfilant per l’interior de ses entranyes.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

La nit intoxica els cors.

La nit és la bèstia negra dels sentiments. Els magnifica i els distorsiona com un mirall de fira, com un llac de superfície inestabilitzada per la presència d'un terratrèmol imminent que amenaça ser més terrible que la presència mateixa de la nit.

Potser els capricis no són més que la disfressa de l'amor en un carnestoltes macabre. O potser no són més que els fills bastards de la incomprenssió i de la necessitat d'estima.

La nit és la frontera entre Jo i l'Altra. Ambdúes conviuen dins la meva persona en una mena de guerra civil per fer-se amb el control. La nit és el moment quan l'Altra fa cop d'estat i pren el poder.

Després de tot, la nit intoxica els cors.

Anónimo dijo...

« Chacun de nous a dans le coeur une chambre royale. Je l'ai murée, mais elle n'est pas détruite. »

Gustave Flaubert

Anónimo dijo...

sók la júlia de nou.. mai tagués imaginat eskrivint axí sobre l'amor... (suposo k u as skrit tu, vaja)u trobo una mika excessiu xo n fi, sgur k si ts kapaç dskriure axo tb ets kapaç d moltes altres coses.

eh! menkanten els teus anonims k citen flaubert.. realmnt jo no dek fer mai res iwal dinteressant xk mai tink aksta sort ¬¬